Van vorige zondag tot nu, zaterdagnamiddag, heb ik geen toegang tot het Internet gehad. Daardoor kon ik natuurlijk geen bericht plaatsen. Met 24 medebroeders waren we te Kibeho nabij Burundi voor de retraite, die ik mocht preken. Het is een bijzonder sterke ervaring geworden. De liturgie was heel sterk: prachtige liederen, stilte, aanbidding, meditatie … De medebroeders hadden veel geduld met mijn middelmatig Frans, maar gisteren tijdens de afsluitende feestelijke avond, is duidelijk gebleken dat ze mijn conferenties goed begrepen hebben.

De 23 medebroeders zijn werkzaam in Rwanda, Burundi, Oeganda en Congo. Het was qua origine niet alleen een internationaal, maar ook een intercontinentaal gezelschap: 5 uit Burundi, 1 uit Canada, 5 uit Congo, 1 uit Croatië, 5 uit Rwanda, 1 uit Slovenië en 6 uit Vlaanderen (ik inbegrepen). Die vijf Vlaamse medebroeders in hun eigen missiegebied mogen ontmoeten was ook een duidelijke meerwaarde. Ze stelden natuurlijk veel vragen over onze provincie in Nederland en Vlaanderen.

2 responses


Do you want to comment?

Comments RSS and TrackBack Identifier URI ?

Hoe mooi, die verbondenheid! Ja,Don Bosco’s geest is duidelijk aanwezig! Proficiat aan allen!

08/06/2016 15:23

Als ik je blog lees, ben ik nog meer gemotiveerd om volgende zomer ginds vorming te geven. Het lijkt me een fantastische kans. Blij dat je er zo van kan genieten. Wij vertrekken morgen in alle vroegte op Turijnreis voor gevorderden. Ik kijk er naar uit en het is ook best spannend zo’n heel nieuw programma. Groet ginds de salesianen van mij en zeg dat ik er naar uitkijk om volgend jaar te komen!! Ik wens je nog héél mooie dagen. Colette

08/06/2016 18:19

Reageer:
Externe links