Vandaag waren we met zes samen, hier te Sint-Pieters-Woluwe, van 10.30 uur tot 16.15 uur als tweede stap in de voorbereiding van de Israëlreis van 15-22 september. Jammer genoeg hadden twee kandidaten zich moeten verontschuldigen voor deze bijeenkomst. Ze zullen dit later krijgen. Er is dus nog altijd één plaats open voor een 19-35-jarige!

Wat we deden? Eerst een kennismaking uiteraard. Dan hebben we de eucharistie meegevierd met onze salesiaanse gemeenschap hier. Daarna gingen we rond de kaart van Israël staan om de reisroute en de plaatsen, die we zullen bezoeken, geografisch te situeren, met de nodige eerste uitleg. Daarbij aansluitend overliepen we de 23 evangelieverhalen, die we tijdens die zes dagen in Israël zullen lezen. Na het middagmaal en een bezoekje aan ons konijntje hier in onze tuin, hielden we een lectio divina over het wijnwonder van Kana. Alweer een indringend gebeuren, met bijzonder actieve inbreng van de deelnemers. We rondden de dag af met een reeks praktische informatie. We spraken onder andere nog twee kortere momenten van vier uur af voor de verdere voorbereiding.

Op voorhand hadden de kandidaten één evangelieverhaal gelezen, met een kleine opdracht. Vandaag lazen we er nog één, nu tot in detail en inbreng van exegetische notities. Tijdens de volgende twee voorbereidingsmomenten zullen we nog meer evangelieverhalen lezen. En tussendoor zullen de deelnemers impulsen krijgen, zodat we alle evangelieverhalen op voorhand kennen. Dat garandeert dat de deelnemers het maximale uit die reis ‘met het evangelie in de hand’ zullen halen.

Reageer:
Externe links