We waren met 31 in Taizé, waar ongeveer 3500 jongeren en een aantal volwassenen waren. Eens te meer werd het een bijzondere week voor alle deelnemers. Wat mooi hoe deze mensen een groep vormen, waarin iedereen op iedereen betrokken is. De bijbelintroducties van de broeders brachten ons in het centrum van het evangelie. Alweer leerden we een paar nieuwe liederen.

Een diepe indruk maakte de maaltijd in stilte omwille van de solidariteit met de slachtoffers van Oslo (Noorwegen). 3500 jongeren die drie kwartier stil zijn: in stilte staan wachten tot de zelfbediening open gaat, in stilte het eten ontvangen en in stilte eten. Door zo’n intense ervaring wordt men een betere mens. De enkele Noren op de heuvel moeten dat als een heel sterke solidariteit en ondersteuning ervaren hebben.

Voor mij persoonlijk was het een bijzondere week: mijn 50-ste Taizéweek. Mijn hart was en is vol dankbaarheid om alles wat ik in Taizé al die weken heb mogen ervaren en heb mogen geven. Ik ben er een betere salesiaan van Don Bosco door geworden.

Reageer:
Externe links