Gisterenavond was ik een half uur te vroeg in de luchthaven om onze zeven vrienden te verwelkomen. Wat zag ik ernaar uit hen terug te zien en hun verhalen te horen vertellen. Hun terugreis verliep perfect. En aan het busje werd geen nieuwe schade vastgesteld.

Maar eerst hadden ze afscheid genomen van de zusters van Don Bosco in Jeruzalem. Ook over dat onthaal zijn ze vol lof! En daarna bezochten ze Emmaüs-Latrun. Dat ligt ongeveer op de weg tussen Jeruzalem en Tel-Aviv. Emmaüs-Latrun is één van de vijf plaatsen, waar men claimt het echte Emmaüs te zijn. Ze wilden er het Emmaüsverhaal lezen in de kerk, maar het werd hun niet toegestaan: het moest er stil zijn. Ja, het is een benedictininessenklooster.

In de luchthaven maakte men even wat moeilijkheden door de witte reserveblindenstok van William. Voor zoiets neemt de controle gemakkelijk meer dan een half uur de tijd.

Ik tracteerde hen in de luchthaven. En ze vertelden ronduit. Het was er veilig, maar wel heet. Allemaal zouden ze nog teruggaan. Één zei zelf: ‘Ik ga nog driemaal terug’. Eerste algemene balans: zéér goed! Ik was ook blij dat ze veilig en wel teruggekeerd zijn. 

En ja, ze hadden een cadeautje mee voor mee voor mij: een flesje gevuld met water van de plaats waar Jezus gedoopt is. Dus dicht bij de Dode Zee. Ik ben daar blij mee omdat ik dit water gebruik om kindjes te dopen.

Ik zal nog twee berichten op deze blog plaatsen over de Israëlreis. Morgen wil ik een paar slotbeschouwingen geven. En als we de reünie gehouden hebben, zal ik ook daarover berichten. We hadden op voorhand een datum vastgelegd, maar ondertussen is er iets tussen gekomen waardoor we een nieuwe datum moeten prikken.

Meteen wil ik verwijzen naar de startpagina van deze site. Daar vind je een uitnodiging voor de Bartimeüsdag op 28 oktober. Zie de uitnodiging daar. Interesse? Welkom!

Reageer:
Externe links