Ik was aanwezig op de afscheidsviering van Anne Van der Linden. Anne is meerdere malen meegeweest naar Taizé. Ze was graag meegegaan met de Israëlreis van september van dit jaar en had er spijt van dat dit niet mogelijk was wegens haar ziekte. Ik heb haar tijdens haar ziekte een paar keer bezocht. Ze brandde zeer regelmatig een digitaal kaarsje op deze website, onder andere met gebeden tot Don Bosco. En mensen brandden er een kaarsje voor haar. Zo bleven ze intens met elkaar verbonden en steunden elkaar. Het stemt me tot diepe vreugde dat de website, in het bijzonder de digitale kapel, een terminale jonge vrouw zo tot steun is geweest.

De liturgie in de Sint-Walburgakerk van Oudenaarde was van uitzonderlijk hoogstaande kwaliteit. De familie, de vele jongeren, vrienden en bekenden hebben ongetwijfeld heel veel troost geput uit uit christelijk verrijzenisgeloof. De prachtige liederen, de mooie muziek, de sterke betrokkenheid bij de eucharistieviering, de lange, warme getuigende brief van Anne, de woorden van haar moeder… hebben een diep niveau in mij en velen aangeraakt. Een niveau waar leven eeuwigheid is.

In de digitale kapel brand ik een kaarsje voor Anne, haar moeder, familie en allen die Anne missen. Doe je mee? Het mag tot troost zijn en tot getuigenis van ons christelijk verrijzenisgeloof.

Reageer:
Externe links