Te Zwijnaarde heeft de Don Boscobeweging van Nederland en Vlaanderen vandaag de aftrap gegeven van het jubeljaar Don Bosco 200. Ja, Don Bosco is geboren op 16 augustus 1815, maar we zijn nu de vieringen al gestart. Iedereen was er welkom. Er waren naar schatting ongeveer 1 000 mensen. Zoveel bekenden: tijd te weinig om met iedereen een babbel te doen.

Om 11.45 uur mocht ik een workshop inrichten om 5 jaar Bartimeus te vieren. Tot mijn grote verbazing waren er 85 aanwezigen. Eerst hebben we God gedankt voor alles wat Hij door Bartimeus tot stand heeft gebracht en blijft doen. Zoveel! Dan bekeken we de lange reportage (23′) van het interview van vijf jonge Vlamingen van Verse Vis met Paus Franciscus. Roel en Leni, twee van die vijf, waren aanwezig. Met zwier en zwaai, maar vooral vanuit de ziel, beantwoordden ze de vragen. Heel boeiend, hoopgevend en christelijk inspirerend.

En natuurlijk hebben we ook een glaasje gedronken en een hapje gegeten. Vijf jaar Bartimeus, dat mag ook op die manier gevierd worden.

Reageer:
Externe links