Een bericht door één van de deelnemers naar mij gezonden:

‘We staan vroeg op na een nachtje overnachten in Brussel bij de salesianen en vertrekken naar de luchthaven waar Tieke, Jan en Carolin ons vervoegen. Tijdens de check-in aan de balie, blijkt al snel een probleem: Eric kan niet mee omdat zijn reispas 5 maanden na de reis vervalt en hij moet nog 6 maanden geldig blijven. In het begin is er nog hoop maar als ze aan de balie aan de volgende groep beginnen, overvalt ons de harde waarheid. Tieke is de eerste die zegt dat ze wel wil gaan en dat er niet snel een ander goed moment zal aanbreken. De rest van de groep is wat besluiteloos maar ziet ook in dat een reis overboeken meer zal kosten én het kiezen van een nieuwe geschikte datum zal niet evident zijn. Op het allerlaatste moment, één minuut voor de check-in sluit, beslissen we toch om te gaan en we nemen afscheid van Eric die de hal met tranen in de ogen verlaat. Alles verloopt verder vlot tot aan de check-in en op het vliegtuig naar Frankfurt is het redelijk stil, waarschijnlijk ook door de vermoeidheid en de verslagenheid.

In Frankfurt verloopt alles zeer vlot dankzij de persoonlijke begeleider die er voor mij stond (en zo ook voor de hele groep). Daar namen we dan het vliegtuig naar Tel-Aviv en op de vlucht is er ook nog veel geslapen. Er werd echter ook al besproken door Isabel, Jan en Niplu, hoe we bepaalde dingen gingen aanpakken. Carolin, Lyne en Tieke zaten ergens anders in het toestel.

In Tel-Aviv aangekomen verliep alles vrij vlot en anderhalf uur later hadden we onze camionette.
Na een grondige inspectie vertrokken we dan maar naar Nazaret. Onderweg heb ik ook nog veel geslapen maar diegenen die wakker waren maakten er een ontspannen sfeer van en met Isabel aan het stuur verliep het heel vlot. We kwamen rond 19 uur aan in Nazaret en ze hadden ons blijkbaar al vroeger verwacht. Eric had hun gebriefd maar ze wisten blijkbaar toch niet alles. Na een korte installatie en een opfrissing, kregen we veel en lekker eten en daarna ons gebedsmomentje, van Isabel. Ik vond dit mooi, goeie voorbeden en heel sereen. Daarna was er nog een momentje in de bar met wat water en iedereen kon nog wat los praten over de dag, en wat er wel/niet verwacht werd van de reis.

Nu ga ik slapen in een warme kamer. William’

Reageer:
Externe links